Etiketter

, , , , ,

Ibland måste man göra en liten investering för att höja trevnad och bekvämlighet. Det fick alltså bli en utflykt på förmiddagen i syfte att inhandla ett campingbord, det skulle vara både stort och lätt. För ovanlighetens skull fick vi tag i ett som uppfyllde våra krav, kan delvis bero på att vi letat fram det på datorn.

001.JPG1

Lagom stort för att kunna sitta och äta fyra stycken, lättmonterat och ganska snyggt. På hemvägen stannade vi till och fikade på konditori Drott i Enköping, en gång är ingen gång o två gånger är en vana. Och vana har det nu blivit.

Annars har jag mest haft pengar i huvudet, inte mina men andras. När jag läser i tidningarna att Messi tjänar 180 milj. om året eller att Zlatan får 12 milj. för en reklamfilm, kan man inte låta bli att undra. Likaså betalar man lätt ut 250 tusen i en liten extra dusör till någon styrelseledamot, bonusar på miljoner, det blir summor det. Mina tankar går då till vad man skulle kunna gjort för dessa pengar som världens fattiga så väl skulle behöva. Ingen gör ju arbete som motsvarar dessa summor och ingen är värd så mycket. Vad skönt det kändes då jag i tidningen läste om den privatperson som hör hemma i Almunge utanför Uppsala, vilken inte bara pratade utan handlade. Han såg ett program på TV:n när tsunamikatastrofen inträffade i Thailand. På egen hand byggde han upp 110 hus till befolkningen där, ett sådant handlande kan inte betalas i pengar. Beundran och många stjärnor där uppe blir hans lön.

Annons