Etiketter

, , ,

Trädgårdskonst, ja man kan ju diskutera vad det egentligen är för något. Min första spontana tanke är söta små rådjur, väderkvarnar och solcellslampor i allsköns färger. Gillar man inte det går det ju alltid att skaffa sig små gårdstomtar, dessa är ju populära att stjäla och ta med sig på semestern. Vanligast är väl att de sänder vykort hem till sin ägare för att sedan återlämnas när de kommer hem igen. Detta har skrivits om ibland i tidningarna, ”tomte försvunnen nu åter efter resa”. Känns det igen, antar att denna företeelse sker mer sällan numera när hälsningarna sker via internet.

Trädgårdskonst har jag nu upptäckt är något helt annat, det finns otroligt mycket vackert för att få din trädgård perfekt. Det finns en keramiker som heter Linda Augustsson och hon gör helt otroliga saker, kolla in hennes sida lindalundakeramik.blogspot.com  eller  http://www.pinterest.com/lindalunda/keramik/ Där kan ni se helt fantastiska, mystiska eller naturtrogna saker.

021.JPG1

Jag behövde en enkel ställning till en liten klättrande växt, att hitta en snygg sådan är dock inte lätt. Men så fick jag se Lindas stoppar vilka man sätter högst upp på ett armeringsjärn i önskad längd. Visst är de fina.

024.JPG1

Undersidan är designad med lindalunda.

001.JPG1

Nu skall de bara sättas på en bit armeringsjärn och det fixade Rolf.

003.JPG1

Jag skall sätta lite tunn ståltråd mellan dem så att växten kan klättra och bilda en liten blommande häck, blir bra skydd mot hundens ”springyta”. Det här är lite av det enklaste hon gör så för att få en helhetsbild, titta in på hennes blogspot.