Etiketter

, , ,

Idag gjorde vi en liten utflykt med ett av barnbarnen, den var helt oplanerad. Det hela började med att vi vid frukosten bestämde oss för att åka till Enköping för att promenera lite i parkerna. Lite fler blommor än vid förra besöket fanns nu att beskåda samt att barnbarnet hittade en lekpark som tydligen levde upp till hennes krav. Därefter var det fikadags och då passar ju konditori Drott, trots ihärdig blåst och inte alltför varmt sommarväder var det fullt där. Vare sig bord eller parkeringsplats fanns att uppbringa. Vi beslöt då att åka vidare till Nykvarn som ligger ett par mil mot Västerås och naturligtvis var det stängt. Sista förslaget var Kungsbyn strax utanför Västerås.

Det uppskattades av barnbarnet vilket var helt förståeligt och inte var vi ensamma heller, kolla gärna på http://www.kungsbyn.se  Det är en djurpark där såväl unga som gamla kan träffa många olika djur av det slag som finns i våra skogar samt i lantbruk. Här finns även en stor och då menar jag stor rastplats för hunden och lekpark för de små. Restaurang och café med ett lagom urval till bra priser var inhyst i huvudbyggnaden. Det som var trevligt var dock att det lite varstans på området fanns bord, bänkar och grillplatser att utnyttja. I synnerhet barnfamiljerna hade bänkat sig runt dessa. Bra småvägar att gå runt på och ville man gick det bra att åka med häst och vagn i stället.

033.JPG1

Här mäter två Visenter sina krafter, det var nog ett mer vänskapligt slagsmål tror jag.

024.JPG1

Ett sött litet Lamadjur var populärt bland barnen.

030.JPG1

Här är det en get som får lite extra hjälp med matningen. Det finns även en liten ”klapphage” som var väldigt populär eftersom barnen kunde gå in där och mata grisar, lamm med flera djur. Kaniner med ungar och små griskulltingar fångade mångas hjärtan.

068.JPG1

Här ligger ett gäng Jämtgetter och latar sig även de har små avkommor att passa. Det finns något gemensamt för alla de olika djuren som finns här. Nämligen att de på olika sätt gagnar oss människor, antingen med kött, skinn, ull, sällskap och hjälp i vårt arbete som dragdjuren.

078.JPG1

Kan ju inte visa fotot på alla men många djur är det. Vill man lära sig lite mer om vad de heter, härstammar ifrån och lite historiskt om dem kan man läsa det på skyltarna som finns vid varje hägn. Efter detta besök kan tilläggas att barnbarnet starkt överväger att skaffa bondgård när hon blir stor.

001.JPG1

Sist men inte minst, nyheter från vår egen fågelholk, idag är det fyra ägg.

 

 

Annons