Etiketter

Nu återstår frågan vad skall jag göra med syrenblommorna, de är visserligen vackra att se på och lukten av dem är underbar. Just därför borde de vara goda att äta.

Först blev det en burk Syrensocker och det skall jag göra ett par till av, när det slutat regna och blommorna är torra igen.

031.JPG1

Syrensocker

Plocka 10 -12 blomklasar och dra bort blommorna så ett det inte är några gröna kvistar kvar. Ta ungefär 4-5 dl strösocker, börja med ett lager socker och varva sedan med blommor tills burken är full. Observera att blommorna skall vara torra. Sätt på locket och låt det stå i en vecka, skaka om burken en gång om dagen under veckan. Öppna locket och låt den stå öppen en stund, detta för att eventuell fukt från blommorna skall komma ut. När det gått en vecka är nog blommorna bruna och man kan då sila bort dem så ser det godare ut. Detta socker håller sig länge och kan användas för att smaksätta, muffins, sockerkaka, torra kakor typ drömmar bara att använda sin fantasi.