Etiketter

, ,

Det är nyttigt med grönsaker och det är väldigt roligt att prova nya sorter. Det var så jag tänkte när jag köpte de olikfärgade morötterna och visst de såg goda ut när de stektes i ugnen. Nu hade jag några kvar och dem tänkte jag servera kokta till middagen idag, oj så det såg ut. De violett/svarta färgade av sig otroligt, det såg ut som de koktes i bläckfiskbläck så svart.

019.JPG1

Även om de smakade morötter så såg det inte gott ut, dessutom fick alla samma färg o smak oavsett vilken färg de hade innan. På bilden ser det bra ut men när de var klara var alla mörkt svarta. Nu undrar jag bara är de verkligen så här mörka eller är de färgade på något sätt. Man kan ju färga blommor genom att ge dem färgat vatten är det möjligen lika här?? De är odlade på Gotland man kanske får fråga någon gotlänning. Tur att jag gjorde syrensocker så att det blev något trevligt i alla fall.

Nu är det den 1 juni i morgon och det är precis sex månader till jul och dags att börja kolla julgransljus och dylikt lite smått. Men innan dess skall vi fira Sveriges nationaldag så ta fram flaggan och träna på ”Du gamla du fria”.

Annons