Etiketter

, , ,

Ja det är inte så att jag tänker gräva upp buskarna, det är saftande och syltande som får räcka vad avser denna växt.

Visst är den vacker och jag skulle önska att den blommar mycket längre än vad den gör.

002.JPG1

Förutom den sylt och det sockret jag gjort kan man naturligtvis även kandera blommor för att ha till garnering på bakverk. Provade det men då jag har ”bonnsyrener” och de är så ljusa i färgen blev det inte så bra, det bör nog vara de mörka syrenerna om det skall lyckas. Något jag inte provat är syrendricka men det får anstå så länge.

Styling har ju blivit en stor innegrej, tänk bara när man numera skall sälja lägenhet inte bara att sätta in en annons inte. Nej, det skall handlas in nya stylingsaker, vit stol, orange handdukar och så vidare allt för att korten skall bli ”häftiga” i annonsen. Nu har även jag fallit för detta och bytt ut tallrikar med mera i husvagnen, de måste passa in till de nya överdragen.

023.JPG1

Det är som när kvinnor köper en blus, då passar inte kjolen och efter det behövs det nya skor, en never ending story.

Sommaren nalkas med stormsteg och det är snart dags för många att njuta av sin semester, en del kanske har sex veckor i sträck. Det var så sent som juni 1938 som Sveriges Riksdag beslöt att införa två veckors semester med bibehållen lön för alla som arbetade i Sverige. Utvecklingen har trots allt gått framåt, nu räcker inte sex veckor för som man säger ”mycket vill ha mer”.

Annons