Etiketter

, , , , ,

flagga

Den 6:e Juni och Sveriges Nationaldag, ja det har väl knappast undgått någon. Själva hade vi lite olika alternativ till hur vi skulle fira den. Flagghissning kl. 08.00 var ju självklart, Rolf ville gärna blåsa revelj men jag bad honom avstå. Vi skall ju trots allt bo kvar här och måste tänka på grannarna. Därefter hade vi olika alternativ, Husby marknad som går i mycket gammal stil, Stadsparken med sång, tal och utdelning av flaggor, Disagården med ett trevligt sommarprogran osv. Men så var det ju barnbarnets fotbollscup och därmed var valet gjort.

009.JPG1  En stor fotbollsplan och små spelare som kämpade väldigt bra, vi njöt av bollspel, kaffe och härligt väder samtidigt.

Naturligtvis ingår ju mat när man skall njuta lite extra, det fick bli nypotatis, laxfjäril med hemgjord Hollandaise, ostbricka samt jordgubbar med grädde.

015.JPG1

Nu får det bli magerkost framöver, laxfjäril förresten ser mer ut som en större skata..

017.JPG1

Det är roligt att se alla flaggor som vajar i vinden när man är ute och åker, det ger trots allt en fin känsla. Ett av barnbarnen berättade att hon på avslutningen skall sjunga i kören och då finns ”Du gamla du fria du härliga nord” samt ”Den blomstertid nu kommer” med på repertoaren. Skönt att det fortfarande finns skolor som vågar hålla på traditioner.

Annons