Etiketter

, , , , , , ,

Helgdagarna duggar tätt, igår Nationaldagen idag Pingstafton. En dag där man av gammal tradition ofta har bröllop men pingsten kallas ju även för hänryckningens tid. Kommer från inledningen av dikten ”Nattvardsbarn” av Esaias Tegnér, den börjar ” Pingst hänryckningens dag, var inne”.

Hänryckt har många synonymer, begeistrad, betagen, hänförd, gripen med flera. Jag har i alla fall hittat en man som jag är väldigt betagen i, beundrar honom kolossalt dessvärre har vi aldrig träffats. Han heter Jan Eliasson och är vice generalsekreterare för FN. Blev hänförd av hans tal i går med anledningen av firandet av nationaldagen på Skansen. Vilken charm, klokhet och kunskap den mannen utstrålar, jag skulle kunna lyssna på honom i timmar. Den mannen har en empatisk förmåga som lyser igenom allt han säger. vi skulle behöva fler av hans kaliber.

002.JPG1

Själva har vi firat en lugn dag som startade kl. halv sju när hunden var ute och hämtade morgontidningen.

010.JPG1

Därefter blev det en lång, lång kaffestund hos några grannar för att lite sent fira en födelsedag.

011.JPG1

Vilken sommarkänsla när man kan plocka blommor i trädgården och pynta med.

012.JPG1

Avslutades med en liten måltid och det bästa av allt, av några andra grannar fick jag två vedträd av träslaget Björk. Dessa skall användas vid en grillning i helgen kanske?

 

Annons