Etiketter

,

Eftersom termometern visade drygt 28 grader varmt idag (82F) tänkte jag att nu kan det ju inte bli varmare vad jag än gör. Bakning kändes bra som ersättning för den bastu vi inte har, sagt och gjort värmde upp ugnen till 175 grader och satte igång. Hade nämligen sett ett recept på internet, underbara spröda honungskakor. Lätt var det också bara att blanda ihop smeten och klicka ut på bakplåten.

007.JPG1

Lite bruna i kanterna skulle de vara och det lyckades jag också med. Många blev det och sega var de. Rolf fick avnjuta några till förmiddagens kaffe, tyckte de var så där men en fördel att det bara var honung och inte socker. Då mindes jag sockret? Antagligen var det därför de inte blev spröda, bestämde mig för att göra en ny omgång denna gång med socker.

010.JPG1

De såg inte annorlunda ut, segheten var kvar enda skillnaden var att de smakade lite mer sött. De kommer säkert mer till sin fördel ifall man äter dem med smör och marmelad. Underbart spröda goda honungskakor, ja inte de här i alla fall och jag är helt övertygad om att receptet vill ni inte ha tillgång till. Man kan ju inte lyckas med allt.

009.JPG1

Lyckas hoppas jag att jag gör på söndag för då skall jag göra ”Björkvedsgrillad lax” så mycket kan jag säga veden skall inte eldas upp. Resten får ni veta på söndag.

Annons