Etiketter

, , , ,

Det är nog bara grodorna som trivs i detta regniga och blöta väder. Tur är väl det för de skall väl vara med på midsommardansen i morgon. Inte ens hunden tyckte det var mysigt med en promenad idag på förmiddagen, det var så kallat hundväder. Hundväder? Ja det namnet lär ha kommit från de vattenkaskader som uppstår då hunden är våt och skakar sig, då kan man prata om våt dusch. Midsommarhelgen är nog den helg då svenskarna står ut med både regn och mygg utan att klaga, traditioner är till för att följas, kosta vad det vill. Det finns några andra djur som stortrivs i blötan, nämligen Vinbärssnäckan.   014.JPG1

Det är gott om dem kan jag säga, funderar starkt på om jag skulle samla en hög av dem plus en stor bunt Kirskål och sälja på Bondens marknad. Båda sakerna är ju ätliga, kostar inget och förökar sig snabbt utan man behöver göra något själv. En gång har jag faktiskt tillagat vinbärssnäckor, det tog visserligen en vecka med alla förberedelser men det lär ha varit gott tillsammans med mycket vitlök. Själv kunde jag inte smaka på dem.

På eftermiddagen hämtade jag Rolf från sjukhuset så tomrummet är fyllt igen härhemma. Hur en hund så tydligt kan demonstrera att han inte är helnöjd med servicen förstår jag inte. I nåder åt han sin mat och följde även med på promenader, dock kändes det som om det var han som gick ut med mig och inte tvärt om. Nu är friden återställd och Rolf serverades en enkel, snabb men god middag. Eftersom jag alltid försöker få några skivor över när jag gör stek, vilka jag lägger i frysen, kan jag ta till dem när det skall gå fort. Frågan är bara vad man skall ha till som inte blir för tråkigt. Då kan jag tipsa om dessa.

019.JPG1

Alströmers potatisbakelser, fyra i varje kartong och klara i 200 grader i ugn på 25 minuter.

021.JPG1

De är verkligen goda och passar till vilken middag som helst, vardag eller fest. Med lite grönsaker räcker en potatisbakelse mer än väl till en person då de är på 100 gram styck. Inköpta på Willys och fick mer än godkänt av Rolf. Bra att ta till om man inte vill stå i köket för länge i sommar.

 

Annons