Etiketter

, , ,

Midsommarnattens köld är hård, ja jag vet att det skall vara midvinternattens men ändå. När termometern visar på +4 grader (39 F) har man lätt att hålla sig för skratt, visst hade vi en mild vinter men nog trodde jag att sommaren skulle bli något varmare. Utebadet får nog vänta för min del, visserligen besökte vi sonen med familj i deras sommarstuga idag men vattnet lockade inte.

020.JPG1

Man kan nog inte säga att det ser inbjudande ut trots badstege o allt.

Ute är det i alla fall grönt och vackert som sig bör eftersom just grönt är den liturgiska färgen för kyrkan. Det vill säga den färg kyrkan har för att markera olika stämningslägen för olika ”firningsdagar”. Under midsommartidens period är den grön och det innebär att altardukar, övriga textilier, blomdekorationer med mera går i grönt. En fin sed tycker jag men kanske inte så många tänker på detta idag. När jag var liten inföll midsommarafton alltid den 23 juni det minns jag tydligt eftersom vi firade min moster som fyllde år denna dag. Hon blev inte så glad när man sedermera gjorde denna dags datum rörligt. Midsommardagen är en helgdag inom den Svenska kyrkan och infaller lördagen mellan den 20 och den 26 juni. Det är den dag som kommer efter ”små grodorna” då man äter ute och njuter av den vackra naturen hela natten.

008.JPG1

Rolf sitter på sommarstugans altan och väntar på värmande kaffe om han njuter av naturen och solvärme låter jag vara osagt.

Annons