Etiketter

, ,

Nu kommer det inte att dröja många dagar innan de små flugsnapparungarna är flygfärdiga. Tiden rinner iväg och snart går det inte att följa deras utveckling längre, ett helt år skall rinna förbi innan nya ägg läggs i det här boet.

På en hylla i jämnhöjd med fågelholken dock på behörigt avstånd har vår katt haft ”levande” underhållning när han betraktat detta bo.

010.JPG1

Dock kan jag inte se att det har vattnats i munnen på honom när han sett läckerbitarna flyger förbi. Till detta är han alldeles för lat och alldeles för kräsen.

Det var sex ägg från början och igår var det sex fågelungar, idag var de bara fem. Jag är osäker om den sjätte har flugit ut eller om något har hänt. Några grannkatter som är mera alerta än vår har besökt oss vid flera tillfällen idag. Om nu det kan ha någon betydelse?

019.JPG1

Stora har de som sagt blivit och det är bara att förbereda sig på att det snart är tomt när vi sätter på videokameran. Trevligt har det ändå varit att ha fått gjort deras bekantskap.

Nu får vi istället njuta av de fina keramikstoppen av Linda Augustsson (skriv lindalunda på Google så får ni se fina bilder) som nu pryder sin plats i rabatten.

004.JPG1

Annons