Etiketter

, , ,

Sommar är det enligt almanackan och vi skriver den 2 juli, svårt att tro. Igår regnade det ganska bra vilket inte hindrade Rolf att börja med det nya staketet.

002.JPG1

Modigt att vara ute i blötan, även han var dock tvungen att ge upp så småningom.

024.JPG1

Dagens arbete har dock gett lite bättre resultat och snart är det klart. Sedan fattas bara hästen, undrar om det finns någon i plast i naturlig storlek i så fall är jag intresserad (men inte Rolf).

017.JPG1

Kvällarna är i alla fall fina och i går när vi tog en promenad på skogsvägen stod det här rådjuret (strax under grandungen) och tittade på oss, helt orädd. Själva fotot påminner mig om en tavla av Bruno Liljefors.

021.JPG1

När vi gått ytterligare en bit såg vi ett annat rådjur vilket även hunden gjorde (till vänster om stolpen). Eftersom kopplet var på förstod hunden att det inte var jakt och brydde sig därför inte om att skälla. Detta verkade rådjuret förstå och tittade därför bara lite lojt efter oss.

Vädret skiftar nu mellan regn och mulet men kanske blir det varmare framöver. På nyheterna hörde jag att resorna till de soliga platserna har blivit populära just nu och polisen har full sjå att utfärda nya pass. Så mycket enklare det var 2 juli 1900 när den tyske greven Ferdinand von Zeppelin gjorde sin första uppstigning med sitt luftskepp. Färden gick över Bodensjön. Detta luftskepp kom sedan att kallas för Zeppelinare och för att vara ombord på det behövdes inga pass. Det var enklare förr.

 

Annons