Etiketter

, , , , ,

Vi tillbringade några dygn på Orsa Camping som även kallas för Dalarnas Riviera vilket var lätt att förstå när man kom dit. En del av er har säkert sett en bit av det på TV, det är nämligen där på Udden som Kalle Moraeus gör sina inspelningar av musikprogrammet, Moraeus med mera. Campingplatsen är stor väldigt stor vi fick plats 700 någonting. Servicebyggnader finns det gott om och de är utmärkta, det finns även ett stort utbud av underhållning samt en bra strandrestaurang. Alla typer av campare kommer dit, cyklister med enmanstält och jättehusbilar i miljonklassen. Just det att kunna se dessa ibland annorlunda ekipage gör det hela lite spännande. Vi fastnade för denna praktiska bil.

157.JPG1

Tänk så enkelt allt på ett ställe, inbyggt omklädesrum längst bak och inte behöver man vara rädd för möss heller. Jag kunde lätt tänka mig denna bil på en resa i någon djungel nånstans.

158.JPG1

Vill man vara lite lyxigare kan man ju alltid köra nercabbat.

Det kan låta som att det skulle vara trångt men platsen är väldigt stor och utspridd runt norra delen av Orsasjön.

Dalarna aug 2014 266.jpg1

Strandremsan är lång och lagom bred, fin sand och väldigt mysigt att ta en kvällspromenad på. Här kan man ana vår husvagn bakom träden, prefekt läge och strandnära.

Dalarna aug 2014 265.jpg1

Vänder man sig åt vänster mot sjön kan man nästan tro att man befinner sig längre norrut.Det här togs sent på kvällen och visst är det vackert.

065.JPG1

Orsasjön är långgrund så det krävs en del tålamod om man vill gå ut i sjön så att man kan doppa sig. Det är klart är man liten räcker det kanske med 500 meter. Viggo o Vanna 11 och 8 år gav upp, det blev till att lägga sig på botten och låta vattnet skölja över kroppen. Vill man bada ordentligt finns det en stor pool och dessutom en pool med en häftig rutschbana.

176.JPG1181.JPG1

Rolf kunde inte låta bli att prova den annars tror jag att den egentligen var till för barnen och inte för pensionärerna. Vill man inte bada kan man ju alltid ta en golfrunda, deras bangolfbana är ganska häftig och inte helt enkel.

053.JPG1

Kan man inte slå bollen dit man ska, ja då får man kolla i vattnet om den kan finnas där. Det fick Viggo erfara (flera gånger) kan säga att det inte var lätt att slå in den i denna gapande sten. Med andra ord kan jag säga vädret var bra, vi mådde bra och campingen var bra.

Annons