Etiketter

,

Att turista i sitt eget land är inte en dum idé, det är otroligt vad mycket som händer runt på olika platser i landet under sommaren. Måste erkänna att jag aldrig hade hört talas om Orsayran, fick reda på det av en tillfällighet när vi skulle åka till Orsa. Det utspelar sig en bestämd veckodag under fyra veckors tid på sommaren. Vi hade tur för det var precis dagen efter att vi kom upp dit.

Orsayran är en gatumusikfestival och faktiskt Sveriges äldsta och största sådan Fyllde hela trettio år i sommar. Startar på eftermiddagen och håller på till framåt 01.00 på natten. Alla olika sorters musik utövas såväl inne som ute, mest ute förstås av såväl kända som okända personer. Det kan plötsligt dyka upp någon ”kändis” som har vägarna förbi.

147.JPG1

När man gick runt fick man en känsla av att befinna sig utomlands, var väl den trevliga, öppna och glada stämningen. Mat och dricka serverades i restauranger, parker och på gatorna. Här har vi en icke obekant musiker.

148.JPG1

Det var folkmusik, rockmusik, ballader och visor med mera.

150.JPG1

Det fanns med andra ord något för alla, barnbarnen var väldigt förtjusta i den här gruppen nedan som sjöng, skojade och fick igång åskådarna.

137.JPG1

Vi kollade igenom alla Orsas matställen men utbudet var detsamma, hamburgare, kebabvarianter, pizza och liknande. Det var lite svårt men jag förstår att det passar in en kväll som denna. Vi och i synnerhet barnbarnen vile haft ”riktig” mat (deras ord) och det var lite svårt att hitta så vi fick ta det som fanns.

154.JPG1

Blev barnen trötta på att går runt fanns det några bra lekparker att roa sig i, alldeles intill hade man gjort ett litet kaffeställe, lite stolar o bord så var det fixat, Rolf, jag o hunden satt och njöt av folklivet, kaffet och barnbarnens lek. En mycket trevlig och oväntad upplevelse som kan rekommenderas om man har vägarna förbi.

Annons