Etiketter

, ,

Ibland kan man helt oväntat stöta på riktiga pärlor, när vi skulle åka hem från vårt kaffebesök på Öströö fårfarm stötte vi plötsligt på denna sagomiljö. Efter att vi åkt en liten skogsväg visade sig plötsligt Ästad gård. Ett väldigt stort ställe som innehöll restaurang, hotell, konferensdel och inte minst Sinnenas spa.144.jpg1Hela stället är så speciellt och så harmoniskt, det är en gåta hur man kan få gammalt och nytt att passa så bra ihop. Jag blev helt betagen av det och att vara där kändes som en lyx utöver det vanliga. Här ser man restaurangdelen vars byggnad går i ett med naturen. Det går att gå upp i de två tornen och man får då en fantastisk utsikt över hela området.

009.JPG1

Själva restaurangen är väldigt modern men de har ändå lyckats skapa en varm atmosfär.

010.JPG1

Små sittplatser är strategiskt utspridda, några här och några där. Moderna stolar klädda med koskinn vilket passar bra på en stor gammal gård.

007.JPG1

Även utanför restaurangen har man lite annorlunda stolar, stilrena och snygga och gjorda i betong tror jag dessutom sköna att sitta i.

131.jpg1

Ästad gård är nyöppnat och jag skulle kunna visa hur mycket fantastiska bilder som helst men det låter sig knappast göras. Gå gärna in på http://www.astadgard.se så får ni se mer. Hotelldelen och Sinnenas Spa ligger utbrett i en sagomiljö. Det finns en hotelldel men det finns även små mysiga stugor med gammaldags stuk och tak.

152.jpg1.jpg1

Kan det bli mer sagolikt och förtrollande än det här, den lilla sjön med bastun.

Spaavdelningen har naturligtvis behandlingar av olika slag och vill man bara slöa lite finns det en undervattensbastu med stort glasfönster där man kan se fiskar från den intilliggande lilla sjön simma runt. Vad kostar då en sådan lyx, jag måste säga att priserna är väldigt humana så vill man fira något speciellt, gör det här.

 

Annons