Etiketter

,

Det har blivit något av en fluga i vårt land när det gäller rondeller, man skulle kunna tro att det var någon tävling om vilken stad/ort som har flest sådana. I olika storlekar finns dom , ibland väldigt stora och ibland väldigt små faktiskt så små att man måste köra tvärs över dem då det inte går att köra runt dem. Utsmyckas skall de också, jag har sett några försök med moderna skulpturer och belysning men de har dessvärre bara gett en sakral deprimerande känsla. Planteringar är ett annat försök till att få dem trevliga, mindre skogar, planteringar med blommor och buskar, på en del ställen är de vackra men på andra har man glömt att de finns. Vildvuxna med en massa ogräs är de ingen höjdare att se på. Men så finns det platser där man ansträngt sig och försökt med utsmyckningar som skall marknadsföra orten på ett snyggt o fiffigt sätt. Jag tycker det är roligt att se när man åker förbi om man har kvar kunskaperna om vad de symboliserar och jag fotograferar gärna snygga rondeller. Här kommer några foton jag tog på bilresan från Avesta till Leksand.

018.JPG1 016.JPG1 014.JPG1 011.JPG1 008.JPG1 005.JPG1 007.JPG1

Detta är dock ingen rondell utan Leksands knäckebrödsfabrik vid vilken vi alltid stannar för att bunkra upp Leksands brungräddade för en tid framöver. Behöver jag säga att det är vårt favoritmärke.

028.JPG1

Annons