Etiketter

, , ,

Ibland dyker det bara upp saker som man inte har en aning om att de finns, i Vansbro såg vi på en broschyr att det fanns en sagostig någonstans på vägen till Äppelbo. Då vi hade barnbarnen med oss tyckte vi att det kunde vara värt ett besök, sagt och gjort vi åkte dit. Där fanns små stationer på ett ställe satt det en häxa och sjöng och på ett annat var det trolleri. Det fanns också en snitslad väg i skogen där man kunde ta en egen promenad. Då gällde det att ha ögon och öron öppna eftersom man aldrig kunde veta vad som skulle dyka upp. Här är några axplock. Vid en buske kunde man se det här lilla trollet vara ute och samla ved.

Dalarna aug 2014 358.jpg1    Här bodde en liten familj av stubbar.

Dalarna aug 2014 357.jpg1

En sockerbagare det bor i skogen, det hade vi ingen aning om men fina bakverk hade han.

Dalarna aug 2014 353.jpg1

Nedan ser man en liten gris och hans hus, tror han har två små får att ta hand om också.

Dalarna aug 2014 352.jpg1

Kanske är detta nybyggare som nyss har fått sin stuga färdig.

Dalarna aug 2014 349.jpg1

Nedan ser man en jätte och hans varg eller kanske det är Rolf och hans hund? Det är ganska fantastiskt att det finns folk som gratis ställer upp och gör sådana här fantastiska sagostigar för barnen. Att gå runt och fantisera om det man ser, kanske formulera små sagor kring varje sak och det gäller att ha ögonen på skaft för de kan gömma sig lite här och var. Ett bra gratisnöje för barnen och tänk vad mycket roligt det finns att göra som man inte vet om.

Dalarna aug 2014 354

Annons