När man går samma väg varje dag är det svårt att se om det skett några förändringar men faktum är att det händer en hel massa saker i naturen. Min promenad med hunden gör jag på samma väg flera gånger om dagen. Idag när det var så varmt gick vi upp till landsvägen där det finns ett gammalt mjölkbord.

image

Minns ni dem, mina farföräldrar ställde mjölken på ett sådant varje morgon och sedan kom mjölkbilen och hämtade den. Här är det någon som ser till att det alltid finns några trevliga växter i dem. Alltid roligt med sådant som visar hur det var förr. Det är en sak jag undrar över, vi gick förbi rn fantastiskt vacker flugsvamp stor som en mattallrik, den var hel förutom att det såg ut som om någon skurit ut en tårtbit ur den. Tyckte den var så vacker att jag efter två timmar gick tillbaka för att ta ett kort av den.

Då såg den ut så här och jag vet med bestämdhet att ingen person eller hund varit där. Hur kan den förändras så på ett par timmar det skulle jag vilja veta. Är det så att det finns djur som äter den, fast den är ju giftig?

image

Trots det vackra vädret såg det ut somm om höstens första snöfall har kommit till lappland, det visade sig dock vara frön från rallarrosorna men tjockt i luften av dem var det.

image

Hela ängen utanför är röd av blommor på sommaren men nu på hösten är det bladen som ger den vackra färgen.

image

Med tanke på frömolnen idag lär det bli massor av rallarrosor nästa höst, som ni märker nog händer det något på en liten skogsväg varje dag om man har ögonen öppna.

Annons