I lördags var det en häftig dag först skrapa bastun rejält för att sedan måla den och detta en höstdag då det var otroligt varmt.  Faktum är att det var väder för baddräkt för att klara av att stå där. Rolf gjorde en insats men han hade ju älgjakten att tänka på. De startade vid 07.00 och redan kl 10.00 ringde han och sa att de hade fått inte mindre än en ko och två kalvar.
Inte så lång dag men hunden hade gjort en rejäl insats och efter hemkomsten la han sig på kökssoffan och ville inte bli störd på en lång stund och visst ser han ut att ha det skönt.

image

Väl medveten om sin status för tillfället njuter han och tro mig trots att han är en hund vet han sitt värde.
När målningen av bastun var klar visade klockan på 17.00 då var det dags för styckning och malning av tisdagens jaktlycka. Trots ett intensivt arbete hann klockan bli 22.00 innan styckning, packning och infrysning var klar. Konstig fördelning mannen jagar och släpar hem fångsten sedan skall kvinnorna ta tillvara och laga till det hela. Det har inte hänt mycket sedan Fred Flintas tid.

Mina fingrar är inte gröna vad gäller växter kan sträcka mig så långt att jag klarar av att köpa kryddväxter i kruka. Som tur är har jag en granne som har desto grönare fingrar, hon förser mig med det nödvändigaste vad gäller sallad, örter osv. Väldigt behändigt, fast ibland undrar jag om det syns på mig att detta inte är min ”grej” för även här lappland har jag en närboende som sticker till mig lite olika ätbara saker ibland. Exempelvis  den här krukan med plocksallad sol lär räcka många dagar.

image

Annons