Ikväll blir det fotboll på TV, här uppe i stugan finns det bara en TV och är det då EM- kvalmatch mellan Österrike och Sverige är programvalet givet. Enligt Rolf är det priorotering ett. I förra matchen gjorde Zlatan två supermål får se vad det blir ikväll, en otrolig spelare som gjort 50 mål, jag gillar verkligen den killen.

image

Nu firar vi skymning, ser på TV och myser, d,v,s, alla utom hunden som tydligt talar om att han hellre vill gå ut och njuta av naturen. Igår berättade jag om vår givmilda närboende, idag blev det en stor kasse fantastiska mandelpotatis och  2,5 kilo hjortron. Faktum är att jag lämnade tillbaka hälften då jag vet vilket slit det är här ovanför odlingsgränsen att odla potatis, i synnerhet denna varma sommar då det måste vattnas i ett. Att plocka hjortron skall vi inte tala om, det var varmt o mycket irriterande bromsar och dessutom inte så gott om bär. Det får ju finnas gränser för givmildhet tror inte jag är så där generös av mig. Jag kan dock tala om att det svårt att säga att man bara vill ha hälften av det man får, kunde dock skylla på noll plats i frysen på grund av allt älgkött. Lite samvete har man ju trotts allt. Nu är det tyst på dagarna inomhus .eftersom man inte kan ha radion på, orkar bara inte höra mer om allt detta valprat som bara blir snurrigare för varje dag, lova, lova, lova ingen av talarna tänker tydligen på att det man lovar skall man hålla.
Då är det trevligare att tänka på gårdagens grannmiddag som faktiskt blev lyckad, startade med kallrökt lax och Kalix löjrom som sköljdes ner med Taittinger Champagne.  Kan rekommenderas.

image

Annons