Då har vi börjat packa ihop så smått för att snart dra oss hemåt, på ett sätt känns det bra. Varför, jo igår sköt de ytterligare en björn inte så långt härifrån, inte utan man ser sig lite över axeln när man går ut numera. För det andra är det fiskeförbud några veckor framåt för att möjliggöra så att det blir fler fiskar. Därför beslöt vi att båten skulle starta sin vintervila i dag.

image

Den är lite tung att dra in i båthuset men nu har Rolf

image

äntligen satt upp en vinsch och då går det lätt som en plätt att dra in den på egen hand.
När vi gick tillbaka tog jag en bild och på den ser man huset vi bor i, det ligger rakt över sjön men jag tror att hur ni än tittar är det omöjligt att upptäcka.

image

När vi gick förbi Leif och Inga-Märtas hus tittade vi in för att hämta ett kakrecept, det visade sig att de väntade främmande. Då var ju deras dag ändå förstörd så då stannade vi också där för en kaffestund. Deras främmande visade sig vara ett par från Umeå men barndfödda i Borgafjäll, Elof Näslund med fru, en underbar man. Han är lite av hembygdsförfattare och har skrivit mycket om olika människoöden i byarna här runt omkring. Vi ställde frågor om olika personer och han kunde direkt säga vilka de var, föräldrar ja släktingar i många led, till detta kom att han visste var alla hade bott och gjort. Då talar vi om många generationer. Det är fantastiskt att det finns personer med denna begåvning och intresse. Nu blir det att gå till biblioteket och hitta lite av hans skrifter
När vi kom ut på deras veranda tog jag en bild och där ser man ut över sjön och får en annan vy. Jag förstår att de gärna sitter där och dricker sitt morgonkaffe.

image

Fröna från rallarrosorna flyger fortfarande omkring man kan bara ana hur mycket de kommer att föröka sig, inte undra på att ängen framför huset är alldeles rödlila på sommaren.  Så här ser de ut nu och visst kan man i ett svagt ögonblick tro att det är snö.

image

image

Nu gör vi kväller och i morgon skall vi försöka göra ett besök på en fårfarm en bit härifrån. Återkommer om det.

Annons