Etiketter

, ,

Visserligen valvaka men jag kopplar av med att ladda upp lite bilder jag tog i förra veckan. Vi gjorde ett besök hos några närboende som vi säger om de som bor runt sjön. Elsie o Gunnar som bor så fantastiskt fint på höjd med en så välskött gård att den kan förväxlas med en park. Dessutom andas den hemtrevnad och välbevarad kultur sen flydda dar. Elsie höll för dagen på med tunnbrödsbak och det sker naturligtvis i gårdens gamla bagarstuga efter gammal modell. 078.JPG1

Först skall ugnen bli riktigt varm och det tar sin tid men därefter ger det resultat.

083.JPG1 Här ligger degbitarna på rad, kan säga att det är bra mycket tunnbröd som bakas denna dag. När älgjakten är slut för veckan får alla jägarna varsitt paket nybakt tunnbröd. Som lön för god jakt eller för tröst för dåligt byte, valfritt. 085.JPG1 När kakorna är utkavlade, tunt som bara den undrar jag hur hon får på den på brödspaden. Ser väldigt enkelt ut men jag avstod från att prova. 079.JPG1 Så här ser det ut nygräddat, riktigt färskt med smör på är en delikatess kan jag lova. Får man sedan några skivor Lapplands blå till är det en gourmerätt för sig. Den här ugnen är perfekt för stenugnsbakad pizza om man känner för det. Det måste vara underbart att ha tillgång till en sådan här bagarstuga på sin tomt dels för det goda brödet men framför allt få känna lite av tiden från svunna dar.

Annons