Etiketter

, , , , , , ,

Böcker är något av det bästa jag vet, därför köper jag numera mest pocketböcker. Skälet är naturligtvis för att de är billigare än inbundna men även för att det inte får plats fler bokhyllor hos oss. Någon enstaka bok köps inbunden men då skall det vara en speciell bok, har ni tänkt på att vissa böcker är trots sin litenhet vackra, fina att se på och sköna att hålla i. Märkligt egentligen. Nu kommer den lite mörkare årstiden smygande och därmed blir det mera innesittande vilket ökar möjligheten för läsning betydligt. Jag läste ju Jan Guillous Brobyggarna och tyckte den var så där, plöjde även igenom andra delen, Dandy vilken var något bättre. Nu läser jag, Mellan rött och svart.

mellan-rott-och-svart

Den är väldigt bra, en sträckläsningsbok, fast det funkar inte för mig jag somnar emellan kapitlen. Detta är tredje delen av hans serie om de tre bröderna Lauritzen från Bergen i Norge, deras utbildning i Dresden, arbete i Afrika, boende i England och mycket, mycket mera. Framför allt är det en repetition i historia med start 1901 och fram till vår tid. Borde läsas av alla ungdomar, passa på och ge dem dessa böcker i julklapp, ger såväl bildning som kunskap. Nu har den fjärde delen kommit ut och det får bli nästa inköp.

Alla pocketböcker jag har på svenska skickar jag till min syster i USA och för att minnas vilka de var skriver jag upp det på en lista i datorn. Dessvärre glömmer jag det ibland och risken är att jag köper dubbletter. Nu fick jag en läsdagbok av en väninna, perfekt hade ingen aning om att de fanns.

IMG_0001.jpg1

Här skriver jag upp bokens namn, författare, när jag läste den och lite av innehåll och vad jag tyckte om den. Det går ju även att skriva till vem jag lånat ut den o när. Ytterligare ett bra julklappstips.

IMG_0002.jpg1

 

 

Annons