Etiketter

,

Nu börjar stressen avta och lugnet lägger sig så sakta över nejden. Brittsommaren är i sin fagraste prakt och termometern visade på ?24 grader. Det är knappt jag minns när jag senast kunde gå i bara T-shirt vid den här tiden på året. Rolf har ägnat dagen åt garagestädning och för min egen del blev det mangling av sommarens tvätt. Dessutom har jag återupptagit lite av släktforskningen, mycket av det jag gjort hade jag glömt och om någon i min närhet nu säger farmors mormors mor eller farfars farmors systers mor skriker jag. Nej det är dags för en kopp av ”Tack för att du finns te” nu med äppelkaka. Den är lik de där sega hallonrutorna som ni kanske har smakat. Äter man den ganska nybakt en klar höstdag, ja då tar den slut direkt. Lätt, god och snabb att göra.

Hastäppelkaka

lövsjön september 2014 207.jpg1

2 hg smör smältes, tillsätt 2 dl strösocker och rör snabbt i 2 ägg och 2 dl mjöl, rör om ordentligt. Smörj och beströ en stekpanna (ja en stekpanna med skaft som tål att stå i ugnen) Häll i smeten, lägg äppelklyftor från 2äpplen lite snyggt och strö över mald kanel och strösocker. Grädda i 225 grader i 19 minuter. Kakan får en fin brun lite bränd yta tack vare att den gräddas i en stekpanna. Njut.

Annons