Etiketter

, ,

Idag har vi kanske njutit av den sista sommardagen för i år, nu stundar kallare väder och rentav lite snö uppe i norr. Helt säkert är det inte, väderprognoser har slagit fel tidigare och kan så göra även nu. Däremot kan man njuta av andra saker än vackert väder, just nu njuter jag av vackra blommor och då gärna orkidéer vilka jag för tillfället har nio stycken av. De omplanterades innan sommaren i ny specialjord och stod utomhus till slutet av augusti. Nu är det genomvattning av jorden en gång i veckan, vattenspray på blommor, knoppar o blad en gång i veckan. Dessutom får de en sprayning på jorden av vatten och gödning. Har man nu tur kan de rent av sätta skott vilka i sig ger en ny planta, de ser ut så här. 013.JPG1 Nu har jag dock en ny utmaning eftersom jag har fått tre nya sorter får se om jag klarar dem. 007.JPG1 008.JPG1 006.JPG1 De ”gamla” har nu börjat skjuta nya grenar med knoppar, en del för femte året i rad och då blommar de flera gånger per år. Det är lite svårigheten att få dem att blomma om, plus att de är så vackra som gör det hela lite spännande. 031.JPG1 Eftersom det är lördagskväll har vi syndat med lite kaloristinna praliner från Chokolate, det blir bara två per man eftersom de är så smakrika och dyra. Det senaste bekymrar oss inte då vi har vänner som förser oss med denna lyx.

Annons