Etiketter

, ,

Visst är det så att ibland vill man bara ha det lugnt och skönt, ja riktigt njuta av tillvaron. Inte helt fel att lyxa till det heller om man skulle känna för det, vilket jag gjorde idag. En lätt och njutbar sallad fick bli dagens middag.

023.JPG1

Trots att det regnade och blåste och vädret visade sig från sin värsta sida kändes det helt rätt med en kall måltid. För att ändå få känna lite värme stannade vi till hos sonen med familj på hemvägen från stadsbesöket. De har nämligen en helt bedårande kattunge som jag gärna vill ”gosa” lite med.

020.JPG1

Inte kan man låta bli att charmas av ett sådant här litet bustroll.

Har fått en förfrågan om något matrecept från ”mammas kokbok” jag visade igår. Här kommer

Soppa Bonne Femme, 4 – 5 personer, receptet antagligen hämtad från något av Ria Wägner?

6 skivor rimmat magert sidfläsk (250 gr) skuret i små tärningar och fräses i 3 msk smör i en 3 liters kastrull, obs bränn det inte. Skär 3 purjolöker i strimlor och lägg i kastrullen, när purjon smält ner tillsätt 1,5 liter kokande vatten och låt koka upp. Skala och skär 4 stora potatis i bitar, lägg i dem och låt allt koka i 25 minuter. Salta efter smak, strö över persilja o brödtärningar.

Här kan man tala om budgetsoppa nästan som att koka soppa på en spik men den värmer säkert en ruggig höstkväll..

 

 

Annons