Etiketter

Ibland finns det dagar som bara passerar, ni vet det händer ingenting timmarna bara flyter på. Idag har det varit en sådan dag. Ingenting har hänt, hunden som bor en bit bortåt vägen jagade vår hund så han blev jätterädd, en närboende frågade mig om jag ville ha en planta av vinterrosor. Grannfrun blev förkyld och la sig att vila, barnbarnets katt blev vaccinerad, ett annat barnbarns X-bok gick sönder men Rolf hade kontakter som fixade den. Vi hämtade en hundmatta till bilen, Rolf klippte sista biten av gräsmattan. Jag hittade det här receptet i boken jag skrev om igår och kunde inte låta bli att prova det, de blev goda.

009.JPG1

Sirapsstänger (fast det står Sirapständer, antar det är felskrivet)

400 gram vetemjöl, 200 gram strösocker, 200 gram smör, 1,5 msk sirap,2 tsk bikarbonat. Blanda samman alla ingredienserna till en deg, ta lite mjöl i taget tills smeten känns smidig. Rulla ut i fingertjocka längder, lägg dem på en smord plåt med lite mellanrum då de flyter ut. Tre per plåt är lagom. Platta till dem lätt. Grädda i medelvarm ugn (200 grader) 8 – 10 minuter, lätt färgade. Skär dem på snedden medan de är varma.

Som sagt inte mycket som har hänt idag.

 

Annons