Etiketter

, ,

Höst, den 30 september och årets fjärde kvartal inleds i morgon. Ute förgyller naturen vår tillvaro med allehanda färger, skulle nog vilja tillstå att det är årets vackraste tid vad gäller just färgsättning. Dagen har även förgyllts av att det hölls en ceremoni för riksmötets öppnande.

Den 30 september 2010 försvann vår 50-öring vilket krånglade till det när det gällde prissättning. Den var dessutom den sista valören i form av mynt som försvann. Synd för den hade fungerat som betalningsmedel sedan 1857. Ören infördes i Sverige 1522 så det har funnits i nästan 500 år. Själv tyckte jag att allt blev lite dyrare plötsligt men det var kanske bara en känsla vi räknar ju fortfarande med ören. Hur många barn har inte suttit och tragglat, tio tioöringar är en krona, fyra 25 öringar är en krona, två 50 öringar är en krona osv. Hur gör man nu?

018.JPG1

I vilket fall är det vackert ute och det här fina kortet på rönnbär tog Rolf när han var ute med hunden. Kan det bli vackrare?

 

 

Annons