Etiketter

,

Idag har vi fått en ny statsminister och därmed en ny regering. Hela dagen har det i radion inte pratats om något annat än detta Regeringsförklaringen har lästs upp och i den redovisar statsministern vilka mål regeringen har för sin politik framöver. Den har lagts ut på nätet och kan skrivas ut, har man sedan lust kan man pricka av resultaten allteftersom under de kommande åren. Nu blir det till att lära sig en massa nya namn och vilka positioner de har. Inte helt lätt.

Det som just nu också är intressant är väl att i morgon går ”Tjuvruset” av stapeln i Stockholm. Sonen skall springa det även i år, fast han säger det heter tjurruset och jag tror att barnbarnet har fattat fel vad gäller namnet. Tjuvruset lät roligare tycker jag men det är klart att innebörden blir då något annat Har själv lite svårt att förstå tjusningen med det hela men eftersom 13 000 personer springer loppet är det väl kul. Banan är tio kilometer och jag kan lova att det är en varierande sådan. Vattenhål, träsk, dikesbana, obanad stig, berghällar ja jag vet inte allt. Jag minns hur han såg ut på fotona förra året och hur slut han var, man kan ha roligt på många sätt. Själv skall jag fira kanelbullens dag det är godare.

 

 

Annons