Etiketter

, , , , , ,

Igår var det den 4 oktober och därmed Kanelbullens dag, den har vi firat sedan  1999. Med andra ord fyllde den 15 år i år, blir många bullar det. Fick då en påminnelse om att det var väldigt längesedan jag bakade vetebullar eller vettebullar som jag säger. Det blev alltså ett åttiotal bakade och tänk vad fort de går åt

001.JPG1

Den här dagen instiftades av Hembakningsrådet. Vi skulle helt enkelt hylla vår hembakartradition genom att lyfta fram ett älskat bakverk. De första åren var det väl ingen som tyckte det var så speciellt, men idén bet sig fast och nu firas den av många. Vi väntade även främmande av våra grannar i Borgafjäll, de har länge lovat att titta in när de är på väg till sin vintervistelse i bland annat Spanien. Nu blev det äntligen av och kvällen blev sen men trevlig. Gammaldags lång middag i form av skaldjursbakelse och löjrom, rådjurssadel, kantarellsås och mandelpotatis odlade i Lövsjö, flerfärgad pannacotta, ostbricka och kaffe. Det tar sin tid, att smaksätta pannacottan med vanilj, hallon, Fazers geicha är inte bara smakrikt utan även vackert.

020.JPG1

Den här bilden är otydlig men man får en aning om hur det skall se ut.

018.JPG1

 Måste nog köpa vita tallrikar om maten skall komma till sin rätt.

Inser att det är dags att börja förbereda sig inför tandläkarbesöket i morgon, blir inget sova i natt inte. Får trösta mig med TV-tittande.

Annons