Etiketter

, , , ,

Även om jag inte gillar mörker kan jag ändå inte låta bli och tycka att det kan vara vackert. Efter klockan nio på kvällen ser det ut så här utanför huset och precis som hos min syster som bor på landsbygden i Texas så finns det ingen gatubelysning.

025.JPG1

De gånger jag går ut med hunden på kvällstid hoppas jag alltid att mina grannar skall ha ytterlamporna tända, det hjälper åtminstone en bit på väg.

Det är trots allt inte bara mörker utan även ljuset tittar fram, idag är ljuset nio år och heter Vanna, då blir det lite livat på lördagskvällen inte minst för hunden. Vanna och jag gjorde en sväng till shoppingcentrat idag, kollade in nya modet i barnkläder, botaniserade i en ”blingblingaffär” funderade på vilken klätterställning Tiger (storasysters katt) skulle vilja ha osv. När vi åkte hem diskuterade vi två frågor hon hade om ord, det ena var kriminell, ett ord hon sa att hon hörde ofta på TV, radio och på andra ställen. Det visade sig att hon visste vad som menades med det. Det andra ordet var diskriminering, hennes tolkning var att alla skall behandlas lika. Jag tyckte det var en bra tolkning men ställde ändå en fråga nämligen, vilken hudfärg man har spelar ju ingen roll, vi var dock inte överens. Blev lite snopen när hon sa att lite betydelse hade det allt, varför sa jag? Svaret blev; om någon börjar bli grön i ansiktet mår dom väldigt illa o måste ha hjälp.

Ja det gäller att vara tydlig när man diskuterar med detta barn.

Annons