Etiketter

, , , , ,

Idag är det 80 dagar kvar av 2014 vilket betyder att det är 73 dagar kvar till julafton, visst känner man att julstressen börjar komma. I alla fall har de första önskningarna på julklappslistan kommit till vår kännedom, passar mig perfekt som gärna vill vara ute i god tid. Det skall dock rinna mycket vatten under broarna innan det är dags.

Vatten lär det bli gott om för idag började regnet och mer lär det komma framöver, det brukar vara så vid den här tiden. Älgjakten tar ju sin början i morgon och Rolf brukar alltid vara lite regntyngd när han kommer hem efter en dag i skogen. Jag kan ju inte säga lycka till åt ”jaktlaget” i morgon utan det få bli ”Skitjakt på er” hur fult det än låter, men är man skrockfull så är man. För de oinvigda kan jag tala om att det med de orden menas ”Lycka till”, men det lär betyda otur att säga så därför säger man ett och menar ett annat.

För att öka på mina kunskaper i handboll har jag idag varit och sett på när 11-åriga barnbarnet spelade.

001.JPG1

En jämn match med mycket jämna spelare och ett jämnt resultat 8 – 8.

Ännu en lat dag vad gäller matlagning.

008.JPG1

Ugnspannkaka med fläsk. 6-8 portioner

Sätt ugnen på 225 grader.

Tärna 2 – 3 hg rimmat sidfläsk och bryn dem i en stekpanna. Häll över fläsket med stekflottet i en långpanna och se till att hela pannans botten blir smord.

6 ägg vispas upp, blanda i 6 dl mjölk och 6 del vetemjöl. När smeten inte är klumpig längre blanda i ytterligare 6 dl mjölk, 1/2 tsk strösocker och !/2 tsk salt.

Häll över pannkaksmeten och grädda i cirka 35 minuter. Servera med lingonsylt. Jag delar upp det som blir över i lämpliga bitar för att frysa in. Perfekt att ha en dag då man har bråttom.

Annons