Etiketter

, , , ,

Nu går det inte att förneka längre, hösten är här och kommer att så vara under en längre tid framöver. En årstid som vi människor tolkar olika, en del gillar den andra inte. Höst betyder egentligen skörd, ordet höst kommer ifrån ordet hösta eller inhösta vilket betyder samla/hämta in. Inte så konstigt egentligen det är ju vår stora skördetid.

De flesta som skriver berättelser eller dikter om hösten gör det ofta med ett mörkt stråk och sällan är det uppmuntrande. Nej mörker och elände är det. Jag tycker dock att Solveig von Schultz beskriver den bra i sina dikter, här är ett exempel.

”Som när du letar efter trattkantareller
framåtlutad, och vänjer dina ögon
vid brunt och visset och vid vått och sent
och sjunker i svarta barr och spindeltuvor
och håller om påsen med frusna fingrar…”

Brunt och visset var vad jag såg idag efter vägen när vi var på hundpromenad.

003.JPG1

Ett stort bestånd av smågranar som bara torkar bort, varför vet jag inte men det är trist att se.

004.JPG1

Lite roligare var det en bit längre bort där rönnbären lyser så fantastiskt på trädets kala grenar. En riktig färgklick i naturen.

Efter ytterligare ett antal steg stannade Rolf plötsligt och sa, här ett par meter in stod det där rådjuret igår. Något förvånad såg han att det stod kvar ja förmodligen inte sedan igår men dock på samma plats.

008.JPG1

Hunden reagerade inte, så heller inte rådjuret varför jag fick gott om tid att ta ett foto. Smälter väl in det höga gräset men om ni tittar mitt på kortet ser ni det.

Vill ni se något annat vackert, titta in på denna sidan så ofattbara vackra träd. Fick tipset av min syster i USA.

http://www.boredpanda.com/most-beautiful-trees/

Annons