Etiketter

, , , , , , ,

Vissa dagar är bara lugna och fridfulla, då gäller det att hitta på något. Kan man inte hitta på något ja då kan man alltid reta sig på något. Jag brukar kunna reta mig på saker som jag läser i tidningen, sånt här till exempel.

Affärerna tävlar just nu i att annonsera om billigt kaffe och det är inget fel i det. Men vad jag tycker illa om sådana här annonser.

IMG_0001.jpg1

Visst kanonpris  men hur många kan läsa den gula svaga texten, där det står att du måste handla för minst 300 kronor och jag lovar den var lika otydlig i tidningen. Det är att försöka luras.

Har även noterat att såväl stavning som rubriksättningar har blivit sämre i en del dagstidningar (min egna blogg undantagen) här funderar jag på vad en Käl är för något?

IMG_0004.jpg1

Vad har jag mer retat mig på, jo en annan annons som handlar om en tävling. Det gäller att rösta på att rösta fram en stads, årets bäst klädda man, årets modebutik, årets vimmelprofil, årets modeblogg osv. Kanske är det bara jag som tycker att vi har fastnat i flärd, skönhetsideal och konsumtionshysteri. Vänder man blad i samma tidning kan man läsa om ebolaspridningen, främmande ubåtar som kränker svenskt territorium, utspritt tiggeri och mycket, mycket mer som vi skulle kunna lägga vår kraft på.

Kom osökt att tänka på Povel Ramels; Kärleken till mänskligheten. Så sant, så sant.

Vissa morgnar e’ man glader, andra morgnar får man spader
Om man slår ihop ett e’ man både glader och får spader
Ena dagen bär det uppåt, andra dagen går det… neråt
Det är berg och dalar vilket håll som ögonen än ser åt

Annons