Etiketter

, , , , ,

Idag skriver vi den 23 oktober, det är även den dagen som regeringens budget presenteras, vi får hoppas den visar några positiva inslag även för den enskilde. För min egen del vet jag exakt var jag skall placera mina pengar om det blir några över denna månaden. Många sätter dem i fonder eller sparar på bank, jag investerar dem hos min tandläkare, bara idag har jag spenderat en hel timma hos honom. Nu har jag bara fem gånger kvar och det för en enda tand, vill inte tänka på hur många enkronor det kommer att bli.

Vid sådana här tillfälle gäller det att drömma sig bort, en bra bok, något att dricka tillsammans med en brasa i öppna spisen kan ge välbehövlig sinnesro. I synnerhet efter ett tandläkarbesök. Rolf har som vanligt tänt brasan, boken har jag inhandlat själv.

013.JPG1

Det är ”Himmel över London” av Håkan Nesser, omdömet från DN det är en historia som är underbart berättad, exakt och oavbrutet spännande. Skall precis börja på den och återkommer om vad jag tycker när jag läst den. Ser i alla fall bra ut om man nu kan uttrycka sig så om en bok.

002.JPG1

Något att dricka, ja min syster som känner mig väl sände mig ett glasunderlägg så att jag skall slippa torka bort fuktfläckar varje dag. Det har jag alltid med mig eftersom det speglar mig på ett bra sätt. Något att dricka, katten, golvlampan, håret på ända och en bok i handen. Tänk vad en liten men genomtänkt present kan glädja någon mycket länge i vardagen. Ett litet tips bara så här inför julen.

Ja det stundar mot helger och även om man varje år tänker, nästa år skall vi ta det lugnt så blir det aldrig så. Tur är väl det, nu har vi i princip varenda helg i december uppbokad plus lite vardagar men det är något man skall glädjas åt det vore värre om det vore tvärtom.

Annons