Etiketter

, , , , , ,

Att det är helg kan väl ha sin tjusning, vila, TV, brasa i spisen, god mat och en god bok. Gäller förstås bara ett mindre antal av oss, andra arbetar eller har olika uppdrag, kanske är det någon jakt på gång nånstans.

Igår när jag var och handlade var vädret småregnigt, fuktigt kallt och allmänt otrevligt. Kan bara inte låta bli att reagera på alla ”tiggare” som endast har en tunn filt direkt på marken vilket utgör den enda isolering på deras sittplats från den kalla ytan. Hörde att några från södra Sverige var förundrade över att vi i vår stad hade så många som satt och tiggde utanför i princip varje affär. Själv tycker jag det är väldigt ”skämmigt” att behöva se detta, dessutom har många inte möjlighet att ge vilket gör det känslomässigt svårt att gå förbi dessa personer. Skall det behöva vara så och vad ger det för signal till turismen i övrigt. Vill inte tänka på hur det blir när kylan kryper ner till -20.

När jag nu fått utlopp för mina tankar kan jag övergå till ett annat ämne och ge tips på läsning i vinter. Det är två böcker som jag har aktuella just nu.

IMG_0002

Lilla smycket av Patrick Modiano årets nobelpristagare i litteratur. Nästan mer som en novell än en roman då den endast har125 sidor. Den var lättläst, fint språk, sorgsam och tänkvärd. Absolut läsvärd och jag kommer med säkerhet att köpa en av hans andra böcker.

IMG_0001.jpg1

Den andra är ”Mordet i Amsterdam” av Ian Buruma. Det är ingen deckare trots att titeln kanske kan få oss att tro det. Den har ett helt annat budskap, belyser det mångkulturella Europa och dess problem. Även denna bok är mycket läsvärd.

 

 

Annons