Etiketter

, ,

Den här dagen har mest handlat om bilkörning, till affären, för att hälsa på barnbarnen och minikatten, köra Rolf till en middag etc.etc.

I och för sig inget märkvärdigt med det utom att den första körningen gjordes i morgonljuset, den andra efter lunch och de två andra efter mörkrets inbrott. Det jag förvånades över var att alla bilar hade billyktorna tända och även använde helljus när så krävdes. Inget konstigt med det för det är väl vad lagen föreskriver när det gäller bilkörning. Nej det som jag verkligen förvånades över var gångtrafikanterna, att de inte bar reflexer på morgonen är en sak men i mörkret? Kanske var det två på tio som hade reflexer som syntes dessutom gick de bara rakt över övergångsställena utan att på något vis se om bilarna stannar eller ej. Ett livsfarligt beteende när halkan kommer.

Cyklisterna är inte bättre de, alldeles för många var utan cykellykta eller annan reflex, de cyklar snabbt över övergångsställena, hur lätt är det inte att bli påkörd i mörkret när man förutom att inte ha lyse även bryter mot regeln att gå med cykeln på övergångsställe.

Det var endast ungdomar och äldre jag såg i kväll, i lågstadiet kan man ibland få en cykelhjälm när man deltagit i en informationsdag i ”trafikvett”. Skulle inte kommunen kunna införa obligatorisk trafikvettsdag för alla vuxna utan lyse och hjälm och som dessutom inte vet att man inte får cykla på ett övergångsställe markerat för gående.

 

Annons