Etiketter

, ,

Godis för 29 kronor per kilo, det är förödande. hur kan man ha med en sådan frestelse i veckobladet från affären. Och detta dessutom när jag äntligen fått en rutin i ”fruktstunden” som vi har infört i stället för godis, fika o chips. Ja inte bara det att godiset nästan är gratis, chipspåsarna säljs dessutom för 10:- per påse. Det finns ingen rättvisa, karaktären prövas för hårt och sockersuget viskar ”bara en bit till, bara en bit till”.

Rolf plockade en påse full med godis när vi var och handlade, visst jag hjälpte till men det var av helt andra skäl. Jag hade naturligtvis kvällen som kommer i åtanke, den när det står ett litet barn utanför dörren och säger, bus eller godis. Helst skulle jag vilja låta bli och ge godis bara för att få se vad det där Bus består av. Och i ärlighetens namn kommer det inte så många barn heller, godispåsen lär knappast märka av den där kvällen.

Det är nyttigare med frukt, jag vet och det vet rådjuren häromkring också. Jag knyckte några härligt röda äpplen hos grannen och la i vår blomstersmyckning vid ytterdörren. Det hade jag inte mycket för eftersom rådjuren smyger dit på nätterna och äter upp dom. Synden straffar sig själv.

007.JPG1

Ni måste väl erkänna att det ser ganska smarrigt ut?

Annons