Etiketter

, ,

Ibland kan det ta tid att upptäckta det enklaste. Varje gång jag skall använda aluminiumfolie eller plast retar jag mig på att rullarna alltid brukar trilla ur kartongen. Det är inget nytt fenomen utan så har det varit så länge jag kan minnas. Idag när jag satt i ett väntrum och läste ”skvallertidningar” fick jag reda på två nyheter. Dels fanns det en rubrik på framsidan av tidningen där det stod ”Mette Marit i tårar. Skilsmässan ett faktum”. När jag sedan öppnade tidningen visade det sig att det var hennes syster som skulle skiljas. Otroligt dåligt och ja jag vet, man får skylla sig själv när man läser dylikt.

Det andra jag läste hade jag lite praktisk nytta av, det var nämligen vad man kallar ett husmorstips. Där stod det, i kortsidan på kartongerna till plast -och aluminiumrullarna finns det en liten flik att trycka in, detta gör att rullarna inte ramlar ur sina kartonger. Det första jag gjorde när jag kom hem var att kolla om det stämde.

010.JPG1

Jodå visst är det så och det fungerade perfekt. I över tjugo år har jag retat mig i onödan så mycket bortkastad energi. I dag använde jag energin till att göra lite enkla färsbiffar i stället.

008.JPG1

Enkla färsbiffar i ugn  Cirka 20 stycken

Blanda 1 dl skorpmjöl med 2 tsk salt, 1/2 tsk vitpeppar, 1 gul riven lök och 2 ägg, väl tillsammans i en bunke. Rör sedan i 500 gram köttfärs. Gör biffar i lagom storlek och placera dem på en bakpappersklädd ugnsplåt. Pensla dem lite på ovansidan med soya utrört i lite vatten då får de en fin färg. Ställ dem i ugnen 10 – 12 minuter i 225 gradig ugnsvärme. Jag använder engångsplasthandskar från Clas Olsson då går det både smidigt och kladdfritt. Bra att göra många då de går utmärkt att frysa.

Servera med sås, stuvad svamp, grönsakspytt osv.

Annons