Etiketter

, , , ,

Idag skriver vi 1:a november och därmed är det bara två månader kvar på detta året men det är två fina månader. De kommer att lysas upp av en massa belysningar såväl inne som ute, med åren har jag blivit tolerantare mot dessa olika skapelser. För några år sedan kunde jag tycka det var lite för häftigt ibland men nu ser jag det som en möjlighet att sprida lite ljus och värme under den mörka årstiden i vårt land. I synnerhet ute på landsbygden där det inte finns några gatlysen, uppskattar jag när man är generös med belysningen.

Igår var det Halloweenfirande lite runt om och det fanns en massa oknytt runt om på vägarna. Sonen visade detta foto på sin hund Gaston som även han var med ute på Trick or Treat.

10425148_10152659364361655_4608305943669751683_n

Ser riktigt skrämmande men tuff ut.

Allhelgonadagen är en relativt ny benämning på denna dag, namnet infördes 1953 och då som ersättning för Alla helgons dag. Detta var namnet på en rörlig dag mellan 31 oktober och 6 november och det skulle då vara en lördag. Alla helgons dag infördes redan på 700-talet av katolska kyrkan som en minnesdag för alla de helgon som inte hade en egen minnesdag. Idag är det en dag för inte bara alla helgon utan för alla nära och kära och att tända ett ljus för att minnas, känns bra. Dock är det väl så att det inte är bara idag man minns dem utan de finns i vårt medvetande varje dag.

Men visst känns det fint och viktigt att vi värnar om denna tradition

 

Annons