Etiketter

, ,

Dagen har varit ganska lättsam, lite städning och kanske någon tanke inför morgondagens sopplunch. Ett bekvämt sätt att ha en lättare bjudning är att ha soppa, det är en liten dambjudning och vi har bestämt att det alltid skall vara soppa när vi träffas.Förutom att det är en lätt lunchrätt tycker jag det är lite spännande att se vad som erbjuds de här dagarna. Soppor tillhör inte mitt ”matområde” tycker det är lite svårt att göra riktigt goda soppor. Hunden är inte så förtjust i soppa han heller och det är trots allt han som äter upp resterna. Vi får se hur det går i morgon. När jag hämtade in boken om bjudningar igår fann jag även den här.

IMG_0001

Prinsessornas kakbok, men den visade sig vara relativt ny från 1960 bara. Recepten ser goda ut och alla bär ett kungligt namn, antar att jag inte kan baka så många med tanke på vad det kostar. Vad sägs om Drottning Sophias cremebrulé på 20 äggulor och 5 dl grädde alternativt en honungskaka gjord på 800 gram honung och 15 ägg. Trots att boken är ganska ny var den nog inte tänkt till vem som helst. Med tanke på att det endast är 50 dagar kvar till julafton är det nog dags att börja samla ägg och honung men innan dess blir det åter en fotbollskväll på TV. Vem som spelar, ingen aning jag lyssnar på en bok under tiden.

Annons