Etiketter

, , , , ,

När jag gick i skolan minns jag två saker som vi fick traggla hårt med. Det ena var välskrivning och det andra var främmande ord, hur mycket av det som jag lyckades lära mig vet jag inte. Igår var det faktiskt ett ord där Rolf inte var säker på dess betydelse och det kan jag lova tillhör inte vanligheterna. Han läser just nu en bok av Arnaldur Indridason som heter, Den kalla elden. I ett stycke står det ”Han hade haft svårt att somna, lyckades inte med det förrän framåt morgonen och nu blev han först helt konsternerad”. Ja vad betyder konsternerad, inget ord jag använder direkt men det betyder alltså, häpen, förvirrad, konfunderad och man kan ju undra varför man inte använder ett sådant ord i stället. Nåja jag har i alla fall lagt till ytterligare ett ord i min samling av ovanliga ord.

Det är den 6 november idag och därmed är det även Gustav Adolfsdagen som firas till minne av Gustav II Adolfs dödsdag detta datum år 1632. Det var då han stupade i slaget vid Lützen och föra fira detta är det allmän flaggdag samt speciella kakor ofta med hans profil i marsipan på. Om det är rätt benämning att säga att man firar detta är jag tveksam till.

Det jag i alla fall firar är att jag överlevde mitt tandläkarbesök idag och därmed återstår det endast tre besök till under detta året. Efter att de är avklarade har jag verkligen gjort mig förtjänt av kakor med ansiktsprofil i marsipan på ovansidan. Kanske då inte av mig men väl av min tandläkare som har en ängels tålamod.

Annons