Etiketter

, , , , , ,

Bloggfri helg, låter som titeln på en deckare eller något annat spänningsverk. Så dramatiskt är det dock inte, tog bara ett avbrott för att lata mig en helg. Det var så skönt att bara slöa och göra vad man känner för. Grannen kände för att ta upp de sista rödbetorna av höstens skörd, så nu har jag gjort i ordning rödbetor och lagt i frysen i små påsar. Passar perfekt att rosta tillsammans med andra grönsaker i vinter.

024.JPG1

Drabbades även av den där baklusten som kommer smygande ibland, det blev ett par burkar med Glaskringlor.

001.JPG1

Av någon anledning pekar vågens visare åt fel håll varje gång jag väger mig och ibland tror jag nästan att det kan vara dessa kakor som är boven. Nu får burkarna plomberas och läggas i frysboxen. Hoppas innerligt att barnbarnen är ”kaksugna” till jul. I den gångna helgens aktiviteter ingick även att kolla på en av barnbarnens handbollsträningar vilket var mycket trevligt. När jag åkte med henne hem passade jag på att hälsa på deras huskatt Tiger, en otroligt charmig varelse.

018.JPG1

Kollade sedan av almanackan för att inte riskera dubbelbokningar framöver och fick till min fasa se att jag har ett tandläkarbesök på torsdag, detta var totalt bortglömt så nu blir det inget sova av denna veckan. Min husläkare ringde idag för att kolla av mina recept vilket fick mig att tänka på Henry Stanley som (enligt vissa källor) detta datum år 1871 stötte på den skotske missionären David Livingstone. Detta skedde i Udjidji vars plats är belägen intill Tanganyikasjön och jag förmodar att det var då han yttrade; Doktor Livingstone, I presume.  Ja det fanns kanske inte så många andra att välja på från Scottland just då.

 

 

Annons