Etiketter

, , , , ,

Eftersom det snart är första advent börjar julen alltmer närma sig i affärerna, tur att man har vant sig och inte låter sig stressas av det. Idag har jag funderat på två saker som inte har med varandra att göra, båda handlar dock om pengar. Det var den 13:e november 1810 som Napoleon tvingade Sverige att förklara krig mot Storbritanien. Om man inte gjorde detta skulle Frankrike förklara krig mot Sverige, så den 17 november 1810 förklarade så Sverige sitt krig mot Frankrike. Detta krig som avslutades med freden i Örebro, om detta fick man lära sig i skolan. Ett föredömligt krig som höll på i flera år utan att ett skott avlossades.

Hur kom jag att tänka på detta, jo en av Napoleons hattar var i dagarna ute till försäljning. Den såldes på en auktion för den nätta summan av 1.8 miljoner euro. Det lär finns 2-3 hattar i privat ägo någonstans, jag tror jag hade sålt dessa. Vad mycket trevligt man kan göra för 1.8 miljoner euro. Köpa matpaket och skänka till behövande är bara ett förslag.

Röda korset har lagt som förslag att ”matpaket till Syrien” skall bli årets julklapp. Vad det blir kommer att offentliggöras den 24 november men enligt tradition skall det vara något som gynnar svensk konsumtion. Jag tror dock att vi kan gynna livsmedelsbranschen i år och anamma förslaget om matpaket, får hoppas det förslaget vinner.

Annons