Etiketter

, , , ,

Roliga timmen minns ni den? I skolan fick man varje fredag ha en rolig timma under förutsättning att man hade skött sig under lektionerna den veckan. Det var på den tiden man fick betyg i ämnena ordning och uppförande. Att komma hem utan ett stort A i de ämnena var inte att tänka på och jag antar att alla i klassen kände samma press. Alltså var risken att roliga timmen inte skulle bli av ganska liten. Om den verkligen var rolig alla gånger kan man ju undra, i alla fall inte de gånger man själv skulle bidra med någon aktivitet. Minns att under en period ville fröken att man skulle sjunga något och gärna solo. Detta var innan ”rappen” hade uppfunnits och med min sångröst kan jag lova att det inte var njutbart men kanske roligt eller pinsamt.

Idag har jag i alla fall haft roliga timmen eller snarare roliga timmar, tillsammans med en väninna har jag varit aktiv på ”loppis”. Det var första men definitivt inte sista gången, denna idé fick vi under höststädningen av våra förråd och såg alla överflödiga prylar vi hade. I tre timmar stod vi bakom våra bord som var belamrade med allsköns ting, inte ensamma nej det var minst 50 -60 bord till. Med för och efterarbete tog det sina modiga 6 timmar. Dagen har varit fylld med spännande möten med kunder från alla världens hörn, spontana, trevliga och med mycket humor. Allt var inte rosenrött, faktum är att samtidigt fick man träffa många som verkligen får vända på slantarna. Därför var det extra roligt att det inte bara var kunderna som prutade utan även säljarna. En dag i harmoni och glädje. Lärde mig att alla som säljer på loppis inte gör det för egen vinning utan för att dela med sig till andra på ett enkelt sätt, en del skänker pengarna de får in till välgörande ändamål. Nu är jag såld på loppis, det borde ni prova.

005.JPG1

Igår bakade jag smarriga chokladkakor som jag verkligen kan rekommendera, gjorde i alla fall succé här hemma. Receptet kommer i morgon.

Annons