Etiketter

, , ,

Läste morgontidningen och såg att det på sista sidan smugit sig in ett kakrecept, inte det vanligaste ämnet i en morgontidning. En generös reporter hade emellertid delat med sig av sitt favoritrecept, som hette Antons chokladkakor. Jag döpte dock om dem till ”Smarriga chokladkakor” eftersom det är så de upplevs. Faktum är att jag nästan bakar nya kakor varje dag och man kan ju undra varför? Jo jag har sagt att jag skall inte äta mera kakor till kaffet på ett tag, undantaget provsmak på de för dagen nybakade. Detta gör att jag måste baka varje dag för att få något ätbart till fikat. Dessvärre kan jag inte påstå att barnbarnen är några kakmonster, frysen kommer väl att spricka snart.

008.JPG1

Recept 35 stycken

Blanda 120 gr smör med 1 dl farinsocker och rör till en jämn massa. Tillsätt 2 dl strösocker blanda och rör sedan ner 2 ägg. Rör nu runt noga så det blandar sig. Sedan tillsätts 5 dl vetemjöl, 1,5 dl kakao, 1 tsk bikarbonat, 2 tsk vaniljsocker och 1 tsk salt. Blanda till en smidig deg och dela den i 35 bitar.

De skall nu fyllas med 1 hasselnötsstor klick av Nutella som måste stå i kylen innan för att kunna hanteras. Eller gör som jag köp en rulle av ICA:s baknougat, skär den i 1 cm skivor och dela dem i fyra bitar detta är smidigar och effekten densamma.

001.JPG1

Rulla bollar av smeten, tryck ut dem i handen och lägg i nougat och rulla ihop. Se till att nougaten har deg runt sig så den inte rinner ut. Rulla bollarna i strösocker lägg på bakplåtspapper och grädda 6-10 min i 200 grader, de skall flutit ut lite och fått sprickor i degen. De får en strykande åtgång och jag gjorde 2 omgångar dock var för sig, vilket ofta ger bäst resultat.

Annons