Etiketter

, , , , ,

 Igår blev det en utflykt till Steninge slott en fantastiskt vackert 1700-tals byggnad med barockpark, samt en kulturskyddad stenladugård. Denna ladugård tror man ritades av Claes Adelsköld som ju var Steninges ägare mellan åren 1867 -1873. En något disig och mörk eftermiddag som denna passade det perfekt med en sådan utflykt. Redan när jag tjuvkikade in genom fönstret och fick se den mysiga kafeterian blev jag förtjust i valet av utflyktsmål.

039.JPG1

Därinne såg jag att julen hade startat så där lagom med ljus, granar och doften av nystöpta ljus, dock slapp man den hopplösa julmusiken som annars brukar strömma ur högtalarna.

027.JPG1

Vilka fantastiska ljus där fanns, i färg men mest elegant vita bordsljus i en annorlunda tjocklek vilka jag antar brinner bra många timmar.

Naturligtvis möttes vi av en tomte även om han var ovanligt tystlåten

033.JPG1

På övervåningen var det traditionell julmarknad där man kunde strosa omkring i lugn och ro. På bottenvåningen finns en galleria med olika varuutbud, Kosta Boda bruksbutik, ljus, trädgårdsavdelning med blommor m.m. Lite olika delikatesser att köpa samt cafè och restaurangavdelning.

029.JPG1

Då jag var där tillsammans med några f.d. arbetskollegor ville vi förstås ha en stund för att prata och umgås. Restaurangen var perfekt för detta med sina stora runda bord och dagen till ära blev det förstås denna vinters första jultallrik som beställdes. Det hela avslutades många timmar senare med kaffe och hembakt. En utflykt som kan rekommenderas.

Annons