Etiketter

, , , , , ,

Det är nu 33 dagar kvar till jul och blir julens väder lika grått som det är idag kan vi nog hoppa över den. Just nu har vi den mörkaste tiden och visst är det trist när man måste ha lamporna tända hela dagen för att kunna se något inomhus. Kände att jag var tvungen att hitta på något så Rolf och jag gjorde ett litet stadsbesök. Nej, jag blev inte piggare av det, letade efter en speciell sak som ett av barnbarnen önskat sig till jul. Visst det fanns hur många som helst dock inte i den färgen. Däremot såg jag Uppsala domkyrka.

003.JPG1

Normalt syns den ju över halva upplandsslätten men så här gjord i pepparkaksdeg är det inte ofta man ser den. Måste säga att den var riktigt pampig och vem vet den kanske är god att knapra på också.

004.JPG1

Ingen höjdare alltså att åka in till centrum, tror aldrig jag har sett så många ”tiggare” på sådan liten yta någon gång. Lusten att hitta den där speciella saken till barnbarnet försvann direkt och i stället skäms man över att så många människor har det så illa ställt. Undrar bara när politikerna tar tag i detta bekymmer men jag antar att dagordningarna på aktuella sammanträden är fulltecknade fram till årsskiftet.

009.JPG1

Hej, jag ville säga något nu när matte ändå är på gång med sin blogg. Tänkte bara berätta att jag var med husse o matte på middag i går. Det var väldigt trevligt och alla var hundvänner så jag blev kliad bakom örat och fick vila mitt huvud på gästernas fötter. Dessutom väldigt god mat, det serverades snittar med en jättefin rökt lax och någon kräm som jag tror innehöll lite pepparrot. De var skurna i lagom stora biter och värdinnan serverade dem på ett extra bord i lagom noshöjd för mig. Lite mäktiga kanske så jag startade försiktigt med 5-6 bitar. Alla var som sagt väldigt trevliga utom husse o matte som verkade skämmas lite för mig, fattar inte varför det fanns ju kvar några på fatet  till dem också.

Annons