Etiketter

, , , , ,

Lite ljusare idag eftersom man kunde ana solen långt där bakom molnen, mörkret infann sig dock i vanlig tid. En av grannfruarna råkade ut för ett rådjur som kom framrusande helt oväntat, man får väl säga att vare sig rådjuret eller bilen mådde bra av det. Bilen kan man ju fixa men rådjuret var det värre med dock mår grannfrun bra vilket var det viktigaste. Det gäller att se upp, när Rolf körde hem idag var det bara centimetrar från att ett rådjur rusat rakt in i motorhuven när han körde samma väg.

Hunden har reflexväst när han går ut, de vilda djuren är svårare att påverka men vad gör man med alla människor som inte fattar betydelsen av att ha reflexer?

Nu har i alla fall lite vinterbelysningen så smått kommit igång, grannfrun har satt upp belysningen vid våra brevlådor. Skönt, nu vet jag att jag skall svänga till höger där om jag vill ut på stora vägen.

1459077_10204053378348214_2433578730394408533_n

Baklusten kom tillbaka idag och det blev en favorit som ett av barnbarnen har, apelsinsnitt.

007.JPG1

Kanske lite omständiga men väldigt goda, sugen på receptet, bara säg till.

004.JPG1

Blev så upptagen av bakningen att jag helt glömde bort att vi brukar äta middag varje dag, fast idag var det kris. Tanken var att jag skulle ha ”Nattbakad fläskkarré” vilket jag äntligen lyckats få fram ett bra recept. Nu är det ju så att den skall stå 12 timmar i ugnen. Av någon anledning gillar inte Rolf att intaga middagen runt kl. 01.00 på natten så det fick bli något annat. Men vad???

010.JPG1

Ugnspannkaka med fläsk fick bli min räddning.

Annons